Saláta fajták, saláta termesztés > Saláta - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Saláta fajták, saláta termesztés > 8 weboldal. Kategória leírása: Saláta fajták és termesztés technológiák. Saláta termesztők, termelők.
Szponzorált linkek
Wikipédia: A fejes saláta
http://hu.wikipedia.org/wiki/Fejes_sal%C3%A1ta

Többnyire levélzöldségként termesztik. Sok országban nyersen és hidegen fogyasztják, például salátákban, hamburgerekben vagy tacóban. Más országokban, pl. Kínában a fejes salátát főve fogyasztják, és a szár felhasználása épp olyan fontos, mint a levélé. Egyike a legrégebben termesztett zöldségnövényünknek. Tápértéke, a magas C-vitamin, (40 mg), de sok B-vitamint, (B1-, B2-, B6-vitamint) meszet, fehérjét, kalciumot, káliumot, foszfort, és vasat tartalmaz.

Wikipédia: A fejes saláta
A fejes saláta termesztése
http://www.balintgazda.hu/aktualis-kert/januar/a-fejes-salata-magasagy-egyik ...

Bálint Gazda honlapja: Egyike a legrégebben termelt és fogyasztott zöldségeknek, és egyben a magaságy első szakaszának is a legfontosabb terménye. A fejes saláta (Lactuca sativa L. convar. capitata) magját január közepén vetjük el, és a palántákat szobában, konyhában, az ablakban neveljük fel. Ajánlatos a palántákat egyszer áttűzdelni, majd kissé edzeni, hogy a magaságyba ellenálló, egészséges, életerős palántákat ültethessünk ki. Fajtái közül a Május királya és a Soroksári hajtató ajánlható.

A fejes saláta termesztése
Terebess Konyhakert - Jégsaláta
http://terebess.hu/tiszaorveny/zoldseg/jegsalata.html

A fejes salátához hasonlóan a jégsaláta is alkalmas a hideghajtatásra, de nagyobb a tenyészterület-igénye, illetve 10-15 nappal hosszabb a tenyészideje, ugyanakkor jóval nagyobb a fej átlagtömege. Jól tűri a polietilén és a fátyolfóliás takarást, A korszerű fátyolfólia egyre jobban terjed, előnye, hogy nem kell vázszerkezet hozzá, jól átereszti a fényt és a mínusz 4-5 °C-os fagyoktól is véd. Önállóan is kitűnő saláta, de felszeletelve, más salátafélékkel keverve finom vegyes salátaegyveleget ad. A gyorsétkezdék elterjedésével, még ha sokan nem is tudják, fogyasztása általánossá vált, mert a hamburgerfélékben mindig megtalálható a jégsaláta. Jelenleg az éttermek és a pizzériák a legnagyobb vásárlói. Vitaminokban és ásványi sókban gazdag, de csak kevés kalóriát tartalmaz, ezért igen kedvező az étrendi hatása. Savanyúságon kívül levesként vagy főzeléknek elkészítve is kiváló.

Terebess Konyhakert - Jégsaláta
Jégsaláta (Lactuca sativa, iceberg)
http://www.gourmandnet.hu/konyha/site.php?tpl=product&id=247

Gourmandnet: Jégsaláta (Lactuca sativa, iceberg) A fejes saláta divatos verziójának is szokták nevezni. Tömör fejet képző, vastag, húsos, ropogós levelű salátafajta, mely igen magas víztartalommal rendelkezik.

Jégsaláta (Lactuca sativa, iceberg)
Fejes saláta termesztés technológiája
http://www.kapitanyvetomag.hu/hu/term_tech/salata.htm

Jól hajtatható a melegigényes paprika, paradicsom és uborka elé könnyen elhelyezhető a fűtött és fűtés nélküli fóliasátrakban. 4x4 vagy 5x5 cm-es tápkockás palántákat szoktunk kiültetni, amelyekbe a mag (drazsírozott) vethető, vagy 2 szikleveles - 2 lombleveles kor közötti palánta tűzdelhető. Fűtött fóliák alá január és február hónap folyamán, fűtetlen körülmények között március elején rakható ki.

Fejes saláta termesztés technológiája
Tarka saláta fajták a zöldségkertben
http://www.viragcenter.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=800:t ...

Ültetés után már 8 héttel szedhetjük az ízletes salátákat kertünkből, amelyek nem csak szépek de finomak is. A salátákat ültethetjük erkélyre akár egy balkonládába, vagy a kertbe, a zöldség ágyásba. Nem csak szépek és dekoratívak, fodros színes leveleikkel, de a konyhában a nyári és őszi saláták fő alapanyagai, amelyek tele vannak értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Tarka saláta fajták a zöldségkertben
A fejes saláta téli termesztése - Agrároldal
http://www.agraroldal.hu/fejes.html

Téli időszakban előnyösebb a legalább 5 cm átmérőjű tápkockák, tálcák, poharak használata, mert az ültetésre kedvezőtlen időjárási körülmények között a palánták még komolyabb károsodás nélkül 10-14 napig még tovább benntarthatók a szaporítóházban. A palántanevelés ideje technológiától és nevelési időszaktól függően 4-8 hét. A magvetés után fontos az egyenletes vízellátottság és a 20-22 °C-os hőmérséklet biztosítása.

A fejes saláta téli termesztése - Agrároldal
Szabadföldi termesztése
http://www.agroinform.com/aktualis/Agroinform-szaklap-A-fejes-salata-szabadf ...

Agroinform szaklap: A fejes saláta szabadföldi termesztése. A fajtákkal szemben támasztott fontosabb fogyasztói igények a sárgászöld "szőke" levélszín, vékony levél, nagy fej, a fej takaróleveleinek jó átfedése, tömött fej, erősen záródó, széles alap. Fejnagyság tekintetében nyáron a nagyobb fejeket keresi a piac (300-400 g). A fajtákat, a jó fejesedés érdekében mindig a termesztési időszaktól függően választjuk meg. A téli-tavaszi fajták nyáron gyorsan magszárba mennek.

Szabadföldi termesztése
Hirdetések
Oldal leírása
salata.wyw.hu: Saláta katalógus: Saláta fajták, finom saláta receptek. Különböző salátafélék bemutatása.
Gyűjteményünkben 256 válogatott saláta témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 256 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 13431