Saláta fajták, saláta termesztés > Saláta - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Saláta fajták, saláta termesztés > 8 weboldal. Kategória leírása: Saláta fajták és termesztés technológiák. Saláta termesztők, termelők.

salata.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Wikipédia: A fejes saláta
Wikipédia: A fejes saláta
http://hu.wikipedia.org/wiki/Fejes_sal%C3%A1ta

Többnyire levélzöldségként termesztik. Sok országban nyersen és hidegen fogyasztják, például salátákban, hamburgerekben vagy tacóban. Más országokban, pl. Kínában a fejes salátát főve fogyasztják, és a szár felhasználása épp olyan fontos, mint a levélé. Egyike a legrégebben termesztett zöldségnövényünknek. Tápértéke, a magas C-vitamin, (40 mg), de sok B-vitamint, (B1-, B2-, B6-vitamint) meszet, fehérjét, kalciumot, káliumot, foszfort, és vasat tartalmaz.

hu.wikipedia.org
A fejes saláta termesztése
A fejes saláta termesztése
http://www.balintgazda.hu/aktualis-kert/januar/a-fejes-salata-magasagy-egyik ...

Bálint Gazda honlapja: Egyike a legrégebben termelt és fogyasztott zöldségeknek, és egyben a magaságy első szakaszának is a legfontosabb terménye. A fejes saláta (Lactuca sativa L. convar. capitata) magját január közepén vetjük el, és a palántákat szobában, konyhában, az ablakban neveljük fel. Ajánlatos a palántákat egyszer áttűzdelni, majd kissé edzeni, hogy a magaságyba ellenálló, egészséges, életerős palántákat ültethessünk ki. Fajtái közül a Május királya és a Soroksári hajtató ajánlható.

www.balintgazda.hu
Terebess Konyhakert - Jégsaláta
Terebess Konyhakert - Jégsaláta
http://terebess.hu/tiszaorveny/zoldseg/jegsalata.html

A fejes salátához hasonlóan a jégsaláta is alkalmas a hideghajtatásra, de nagyobb a tenyészterület-igénye, illetve 10-15 nappal hosszabb a tenyészideje, ugyanakkor jóval nagyobb a fej átlagtömege. Jól tűri a polietilén és a fátyolfóliás takarást, A korszerű fátyolfólia egyre jobban terjed, előnye, hogy nem kell vázszerkezet hozzá, jól átereszti a fényt és a mínusz 4-5 °C-os fagyoktól is véd. Önállóan is kitűnő saláta, de felszeletelve, más salátafélékkel keverve finom vegyes salátaegyveleget ad. A gyorsétkezdék elterjedésével, még ha sokan nem is tudják, fogyasztása általánossá vált, mert a hamburgerfélékben mindig megtalálható a jégsaláta. Jelenleg az éttermek és a pizzériák a legnagyobb vásárlói. Vitaminokban és ásványi sókban gazdag, de csak kevés kalóriát tartalmaz, ezért igen kedvező az étrendi hatása. Savanyúságon kívül levesként vagy főzeléknek elkészítve is kiváló.

terebess.hu
Jégsaláta (Lactuca sativa, iceberg)
Jégsaláta (Lactuca sativa, iceberg)
http://www.gourmandnet.hu/konyha/site.php?tpl=product&id=247

Gourmandnet: Jégsaláta (Lactuca sativa, iceberg) A fejes saláta divatos verziójának is szokták nevezni. Tömör fejet képző, vastag, húsos, ropogós levelű salátafajta, mely igen magas víztartalommal rendelkezik.

www.gourmandnet.hu
Fejes saláta termesztés technológiája
Fejes saláta termesztés technológiája
http://www.kapitanyvetomag.hu/hu/term_tech/salata.htm

Jól hajtatható a melegigényes paprika, paradicsom és uborka elé könnyen elhelyezhető a fűtött és fűtés nélküli fóliasátrakban. 4x4 vagy 5x5 cm-es tápkockás palántákat szoktunk kiültetni, amelyekbe a mag (drazsírozott) vethető, vagy 2 szikleveles - 2 lombleveles kor közötti palánta tűzdelhető. Fűtött fóliák alá január és február hónap folyamán, fűtetlen körülmények között március elején rakható ki.

www.kapitanyvetomag.hu
Tarka saláta fajták a zöldségkertben
Tarka saláta fajták a zöldségkertben
http://www.viragcenter.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=800:t ...

Ültetés után már 8 héttel szedhetjük az ízletes salátákat kertünkből, amelyek nem csak szépek de finomak is. A salátákat ültethetjük erkélyre akár egy balkonládába, vagy a kertbe, a zöldség ágyásba. Nem csak szépek és dekoratívak, fodros színes leveleikkel, de a konyhában a nyári és őszi saláták fő alapanyagai, amelyek tele vannak értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

www.viragcenter.hu
A fejes saláta téli termesztése - Agrároldal
A fejes saláta téli termesztése - Agrároldal
http://www.agraroldal.hu/fejes.html

Téli időszakban előnyösebb a legalább 5 cm átmérőjű tápkockák, tálcák, poharak használata, mert az ültetésre kedvezőtlen időjárási körülmények között a palánták még komolyabb károsodás nélkül 10-14 napig még tovább benntarthatók a szaporítóházban. A palántanevelés ideje technológiától és nevelési időszaktól függően 4-8 hét. A magvetés után fontos az egyenletes vízellátottság és a 20-22 °C-os hőmérséklet biztosítása.

www.agraroldal.hu
Szabadföldi termesztése
Szabadföldi termesztése
http://www.agroinform.com/aktualis/Agroinform-szaklap-A-fejes-salata-szabadf ...

Agroinform szaklap: A fejes saláta szabadföldi termesztése. A fajtákkal szemben támasztott fontosabb fogyasztói igények a sárgászöld "szőke" levélszín, vékony levél, nagy fej, a fej takaróleveleinek jó átfedése, tömött fej, erősen záródó, széles alap. Fejnagyság tekintetében nyáron a nagyobb fejeket keresi a piac (300-400 g). A fajtákat, a jó fejesedés érdekében mindig a termesztési időszaktól függően választjuk meg. A téli-tavaszi fajták nyáron gyorsan magszárba mennek.

www.agroinform.com
Oldal leírása
salata.wyw.hu: Saláta katalógus: Saláta fajták, finom saláta receptek. Különböző salátafélék bemutatása.
Gyűjteményünkben 256 válogatott saláta témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 256 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 13421